Loading

RESEARCH PROJECT

Work it Xperience Project

TERUG NAAR OVERZICHT

Het doel van ons project was om een brug te bouwen tussen bedrijven, scholen en studenten. Studenten die vrijblijvend of verplicht (via modules) een project kunnen pitchen bij een bedrijf om zo meer praktijkervaring op te doen. Studenten kunnen via deze weg hun portfolio en een netwerk uitbouwen, terwijl bedrijven zekerheid hebben dat hun vacature wordt ingevuld. Daarnaast kunnen ze zelf bepalen welke studenten ze willen en moeten minder investeren in toekomstige werknemers. De school keurt de overeenkomst goed via het platform.

Tijdens het onderzoek zijn twee verschillende methoden aan bod gekomen. Het onderzoek kan worden geclassificeerd als zijnde participatory design. Gedurende het gehele ontwerp proces is er samen met de doelgroep(en)gezocht naar een geschikte oplossing voor het probleem.

Aan de hand van de verschillende usability testings hebben we veel inzichten verkregen in wat de doelgroep nodig en belangrijk acht op zo’n platform. Door onze ontwerpideeën te combineren met hun inzichten, kwamen we tot een gebruiksvriendelijke oplossing. Het eindresultaat is een papieren prototype, wat de basis vormt voor een eventuele realisatie.

  • YOUTUBE
    Bekijk het filmpje
  • DATUM

    December 2015

  • KORTE BESCHRIJVING

    “Hoe kunnen we door middel van interaction design studenten tijdens hun schoolloopbaan meer in contact brengen met de bedrijfswereld?“