Infographic

Gemaakt door Aagje Reynders, Cathy Borgions en Sander Brebels

Navigeer over de verschillende afbeeldingen om meer te weten te komen over de tuin van Betty

insectenhotel

Toekomstige 18 jarige imker

Een vijf sterren bijenhotel voor de wilde bijtjes

Bakken

Gratis

1 m²

Kruiden of groenten

Iedereen die geen plaats heeft bij zijn/haar thuis (appartement)

Compost

Betty

De Tuin van Betty heeft haar naam niet gestolen. Betty is een 85-jarige vrouw die in de vennenstraat woont. Na het overlijden van haar man werd het huis en de grond iets te groot voor haar dus besloot ze dit te koop te zetten. Stad Genk heeft het achterste deel opgekocht om daar uiteindelijk een publieke tuin van te maken. Betty en haar man beheerde vroeger een platenwinkel waar Rocco Granata zijn eerste platen verkocht. Haar wens was dat haar tuin in goede handen terecht kwam, een volkstuin voor iedereen.

vijver

Vijver liep over vanwege de wegenwerken die de beek langs de weg verstopte

Nieuwe gracht gegraven zodat het water weg kon

Nog steeds moerassig

fruitbomen

Workshops druivelaars en fruitbomen verzorgen en snoeien

ruimte

Er kan sterk ingezet worden op inrichting, levendigheid en uitstraling. Een tuin die mooi oogt lokt immers meer bezoekers in tegenstelling tot een sobere en slordige tuin. De poort was tot het heden altijd gesloten, tegenwoordig is de Tuin van Betty dagelijks open zodat mensen de tuin vrij kunnen betreden. Het idee is er om een oude scheepscontainer om te bouwen tot een multifunctionele ruimte die op zo'n creatief en groen mogelijke manier wordt vervaardigd; dit in samenwerking met een aantal scholen uit de omgeving.

Tuin van Betty

De Tuin van Betty moet een open plek worden waar iedereen op elk moment van de dag welkom is, hetzij voor ontspanning of tuinier-werk. Elke zondag van de maand wordt er afgesproken om samen met vrijwilligers en geïnteresseerde te tuinieren. Je kan er werken in je eigen vierkantemeterbak, helpen de tuin te onderhouden of de gezelligheid opsnuiven. Geregeld worden er workshops georganiseerd om mensen warm te maken voor te tuinieren en hen iets bij te leren.

Bekijk ons project!